ی شیرینی که اگر به تاریخچه اش نگاه کنید از بم شروع شده، بدون مواد نگهدارنده به مدت طولانی در بیرون از یخچال میتونید نگهداری کنید و اگر یک دونه از اون بخورید احساس سیری بهتون دست میده بخاطر کالری زیادی که داره

ی شیرنی عالی که خمیرش از آرد جوانه گندم و گندم تشکیل شده ؛و خرما با مغز گردو ، پسته و بادام ترکیب می کنن

درونشم پر از ادویه هایی مانند :

دارچين، زيره‌ي سبز و سياه، تخم شويد، سياه دانه، جوز، زردچوبه، فوفل، ميخك و باديون است كه هر كدام از اينها فوق العاده ان

حالا به نظرتون این شیرینی فوق العاده نیست؟

از طمشم دیگه نگم براتون عالیه

طرز تهیه اشم به این صورته:

آرد گندم    2 لیوان

آرد جوانه گندم    ۲ لیوان

خمیر مایه فوری      ۱.۵ قاشق چای خوری

آب      به مقدار لازم

روغن حیوانی یا جامد       به مقدار لازم

ادویه زردچوبه سیاهدانه گل خشت زیره سیاه و سبز دارچین هل پودر میخک    ۱ قاشق غذا خوری

خرما       به مقدار لازم

گردو خرد شده     به مقدار لازم

پودر میخک هل،دارچین   به مقدار لازم


  1. تمام مواد خشک برا خمیرو باهم مخلوط کنید و کم کم آب را اضافه میکنیم و ورز میدیم تا خمیر نسبتا سفتی بدست بیاد
  2. (دقت کنید اب زیاد نریزید که خمیر شل بشه برا کماچ خمیر باید سفت و منسجم باشه) نیم ساعت در جای گرم بهش استراحت بدید .
  3. خرما را با مغزها و ادویه مخلوط کنید میتونید باهم چرخشون کنین.
  4. خمیر را دوقسمت کنیدحالا دو قاشق روغن را کف سینی یا قالب مورد نظرتون بریزید و نصف خمیرو به قطر نیم سانت باز کنید
  5. خرما رو روش پهن کنید نصف دیگه خمیرو روش بزارید و لبه ها رو پیچ بدید وبرش لوزی بزنید و روشو کاملا روغن آب شده بریزید
  6. و در فر با دمای۱۲۵ درجه به مدت نیم ساعت بزارید بپزه در آخر گریل را روشن کنید تا روی خمیر هم طلایی بشه (دمای فرها متفاوته پس مواظب باشید خمیر نسوزه)